David Bowie live in San Diego in 1978 - STAGE TOUR - later to become the STAGE album. This was the first concert on his world tour.


Bildene er fra åpningskonserten til verdensturneen i 1978 i San Diego. Du kan høre hele konserten på Spotify ved å søke David Bowie "Stage". Sang nr. 2 var "Heroes"

Jeg var 15 år. Min bror Carl Fredrik fremsynt nok til å kjøpe konsertbilletter fra Norge. Vi skulle besøke familie i California. En legendarisk konsert. Lite sikkerhet på den tiden gjorde at jeg kom tett på med Bowie med mitt nye kamera, jeg hadde kjøpt for konfirmasjonspengene. Hjemme fremkalte jeg filmene.


En fyr fra Skotland var lydtekniker på den konserten. Han så bildene på nettet, og lurte på om jeg ville bytte ett av disse bildene mot at jeg fikk originalopptakene fra konserten i San Diego. Selvfølgelig ville jeg det.


Jeg har også fått dagbok-notater fra et av bandmedlemmene fra selve konsertdagen. Bowie var veldig nervøs, stod det. Etterpå dro de på byen og endte opp på en bar. Der sto scenen tom, og de lurte på om de kunne få spille noen sanger, for å avreagere. Hvem er de? spurte bartenderen. Han måtte bli overtalt for at Bowie skulle få spille..